Ontstoken tandvlees
Merkt u dat uw tandvlees tijdens het poetsen gemakkelijk begint te bloeden? En is het dik, rood en gezwollen? Dan kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees. Wij leggen u uit hoe deze vervelende kwaal ontstaat, hoe u ontstoken tandvlees kunt herkennen en wat u hiertegen kunt doen.
Hoe ontstaat ontstoken tandvlees?
Door een teveel aan tandplak rondom de tandhalzen kan gezwollen tandvlees ontstaan. Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genoemd, is een ontsteking van het tandvlees rondom en tussen de tanden en kiezen. Tandvleesontsteking kan ontstaan door:
- Slechte mondverzorging
- Hormonale schommelingen
- Medicijngebruik
- Roken
Ontstoken tandvlees herkennen
Tandvleesontsteking is iets dat vaak voorkomt. Denkt u dat u ontstoken tandvlees heeft? U kunt een tandvleesontsteking herkennen aan:
- Rood tandvlees
- Gezwollen tandvlees
- Bloedend tandvlees bij het poetsen
- Klachten bij het kauwen
Het is belangrijk dat ontstoken tandvlees tijdig wordt behandeld. Wanneer ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, kan de ontsteking verder naar binnen trekken. Hierdoor kan het kaakbot, dat direct onder het tandvlees ligt, aangetast raken. En dat wilt u natuurlijk voorkomen!
Behandeling van ontstoken tandvlees
Heeft u last van ontstoken tandvlees? Het is dan zaak om goed te blijven letten op uw mondhygiëne. Dit doet u door op de juiste manier te poetsen, uw tandvlees en tong te reinigen en te flossen of tandenstokeren. Twijfelt u of u op de juiste manier poetst? Bekijk eens onze instructie voor elektrisch poetsen. Blijft u, ondanks een goede mondhygiëne, last van ontstoken tandvlees houden? Maak dan een afspraak met één van onze tandartsen of mondhygiënisten. Zij kunnen u adviseren over een verdere behandeling.
Meer informatie
Denkt u dat uw tandvlees is ontstoken? Bekijk dan onderstaande informatiebrochures. Staat de benodigde informatie er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!